07 Ekim 2024

Ülkemizin en önemli kültürel etkinliklerinden biri olan ve bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Kocaeli Kitap Fuarı'nda, Kocaeli Şehir Hastanesi olarak B384 numaralı stantda yerimizi aldık. Etkinliğimiz, Kocaeli İl Sağlık Müdürümüz Op. Dr. Yüksel Pehlevan, Kocaeli Şehir Hastanesi Başhekimimiz Doç. Dr. Bahri Elmas ve hastane idarecilerimizin katılımlarıyla gerçekleştirildi.
Vatandaşlarımızın sağlık bilincini artırmak amacıyla standımızda beş farklı konuya yer verdik. Gebe Okulu standımızda, bilinçli gebelik ve lohusalık süreci, doğum ve bebek bakımı konuları anlatıldı. Diyabet Okulu standımızda, diyabet hastalığına dair farkındalık oluşturulmuş, standımızı ziyaret eden misafirlerin kan şekeri ölçümleri yapılmış ve riskli değerlere sahip olanlar sağlık kuruluşlarına yönlendirilmiştir.
Emzirme Eğitimi ve Bebek Sağlığı standımızda, anne sütü ile beslenmenin önemi, emzirme teknikleri ve bebek sağlığı konularında bilgiler verilmiştir. Organ Bağışı standımızda, organ bağışının hayati önemi vurgulanarak, organ bağışı başvuru talepleri alınmıştır. Son olarak, El Hijyeni standımızda, el hijyeninin enfeksiyonlarla mücadeledeki önemi vurgulanmış ve ziyaretçilere doğru el yıkama teknikleri uygulamalı olarak gösterilmiştir.
Vatandaşlarımızın yoğun ilgi gösterdiği standımızda gerçekleştirdiğimiz etkinliklerle, toplumumuza sağlık bilinci kazandırmayı ve daha sağlıklı bir gelecek için farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz.